avagy elet es tanulsagok harom autival (ha a macskat nem szamitjuk)

Csaladunk es az autizmus spektrum

Csaladunk es az autizmus spektrum

Karacsonyi bohozat... avagy everybody is losing it

2017. december 23. - hollandrémület

December 23-a van es mar tanulmanyt lehetne irni rolunk. Neha olyan, mintha egy (tragi)komediaban szerepelnek... vegyuk sorra, mert azert voltak vicces reszek is benne...

Kedden este Soma azzal jott haza, hogy "anya, holnap eloszor hazajovunk, jatszunk, vacsorazunk es utana megyunk vissza a fellepesre" Neztem, mint a bizonyos borju, ugyanis nekem addig senki nem mondta ,hogy a gyerek fellep... kaptam egy cetlit a sulibol egy hettel elobb, ,hogy azon a bizonyos szerdan menjek pasztorjelmzeben (tele vagyunk subakkal, ugyhogy nagyon orultem), de egy szo sem esett rola ,hogy este fog kelleni. Azt egyebkent tudtam ,hogy este lesz valami karacsonyi ize a templomban, de azt hittem valami gyerekmise szeruseg, amin hallgatni kell...es alapbol nem allt szandekomban elmenni ra az esti rutin kellos kozepen...aha, szoval fellepes lesz. Kerdezem Somat, hogy ha mar igy kiderult a dolog, akkor esetleg elmondana-e azt is, hogy mirol fog szolni a fellepes. Amit megtudtam ,hgoy lesz egy angyalos-pasztoros tanc es harom pok es egy farkas... neztem nagyokat, hogy ez aztan formabonto temavalasztas...  

Szoval keritettem pasztoroltozeket es masnap elmentunk a templomba. Soma nagyon varta a fellepest es ugyes is volt kozben.  Itt ert a kovetkezo meglepetes, amikor megtudtam ,hogy csutortokon meg lesz iskola, penteken viszont mar nem... milyen anya az ilyen, mar rohogtem kinomban, hogy kettobol semmi. Sem a fellepesrol nem tudok, sem arrol, hogy penteken nincs suli (ez egyebkent fent van a suli honlapjan, bar nem hivjak fel ra kulon a figyelmet, de teljes mertekben en neztem be).

A gyerek lenyeglatasat mutatja egyebkent ,hogy a fent felsorolt dolgok valoban mind benne voltak az eloadasban, de a tortenet szempontjabol mellekszalak - a harom kiralyok kozul az egyiknek a lanyarol szolt a tortenet, aki maga is elindul megkeresni a kisjezust es egy erdoben talalkozik pokokkal es farkassal es egy istalloban alszik, ahol jonnek az angyalok, mindekozben kulonbozo jotetteket hajt vegre. Jo sztori volt es mivel egy elo kutya is reszt vett benne, igy sok vicces jelenet is adodott.

Igy a tervezett/ kommunikalthoz kepest egy nappal hamarabb megkezdodott, az egyebkent ket hetes teli szunet (a penteki felugyeletet nem volt gond megoldani). Ez, ahogy irtam az elozo posztomban, nalunk nagyon-nagyon hosszu ido. A fiuknak kiesni a ritmusbol ket hetre, mindig nehez es mivel nincs igazan networkunk es a nagyobb szabasu terveinket sem tudjuk iden megvalositani, igy ugy nezett ki a dolog ,hogy nagyreszt itthon tudunk lenni, amirol meg tudjuk ,hogy 3 nap utan szetszedik a hazat es az idegeinket. Szoval, mi szulok sem epp zen hangulatban mentunk bele a teli szunet szervezesebe. Vegulis a sok itthonlet koze be lesz iktatva nehany nap intezmeny es nehany nap kirandulas is terveink szerint, igy talan sikerul ep esszel tulelni mindenkinek.

Pentek reggel elvittem Armint bolcsibe, mire hazaertem, mar Soma teljesen zizi volt, az apja meg tiszta ideg. Az a fajta, amikor egyikkel sem lehet ertelmes szot valtani, mert mindketto csak panaszkodik a masikra... miutan tulestunk a "majd anya megmondja reszen" aka Soma azert ilyen, mert nem latja at ,hogy mi lesz, izgul a Karacsonyi ajandek miatt, izgul a napkozis tabor miatt es izgul a "nyaralas" miatt is...es nem, attol, hogy ezt egyszer atbeszeltetek reggel, az izgalom meg megmarad... apanak sikerult osszekapnia magat ugy ahogy es Soma is lenyugodott...Itt mar latszott ,hogy a lejto megvan. Hogy hol lesz az alja, azt egyelore senki nem tudja.

Mara termeszetesen teljesgazos lejtmenet. Soma lazasan ebredt.az izgalom az ajandekok miatt megmaradt,mondjuk elegge el van szegeny anyatlanodva, de azert biztositott rola ,hogy reggel az elso dolga lesz, hogy benezzen a fa ala, ot es a szerencsenket ismerve hajnali 4 korul...(szetosztottuk az ajandekokat 2-3 napra, igy 24 ,reggel mar lesz valami a fa alatt). Az apja viszont teljesen szetesett. Mostmar nem csak azert tiszta ideg, hogy zizik a gyerekek/ hosszu lesz a szunet igy , hanem azert is, mert Soma beteg... nesze neked felnott autista. Sikerult eljutni oda, hogy egy egyszeru," ehes a gyerek es ezert nyig" szituacio kifog rajta... faradt, nyugos, lobbanekony... olyan,mint Soma ,csak 40 evesben... en meg ott oltom a tuzet, ahol eppen van...tiszta relaxtabor... es hol van meg a januar 7-e.

Armin csudamod egyelore a szokasos formajat hozza  es meg a fat sem boritotta magara, szoval remeljuk ,hogy o legalabb igy marad...

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandremulet.blog.hu/api/trackback/id/tr313520611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása